• home-icon home-icon-hover
  • A Malomporta
    • Rólunk
    • Történet
  • Apartmanok
    • A Molnármester
    • A Mézes 7-es
    • A Lisztes-lak
    • Az Őrlős-hajlék
    • Kisinas-zug
    • Szitapadlás
    • Közösségi terek
  • Árkalkuláció & Foglalás
  • Programok
    • Aktív pihenés
    • Látnivalók
    • Rendezvények
  • Galéria
  • Malomnapló
  • Kapcsolat
  • Magyar
  • English
  • Deutsch
Aktív pihenés

Gasztroprogramok

2015, június 22 by icetee

Azoknak, akiket mindig is érdekelt, miféle csodadolgokat lehet a kertben termelt növényekből varázsolni, a Malomporta kézműves programjaival belekóstolhatnak mindezekbe:

A magtól a kenyérig
Gabonaőrlés kézi malommal, dagasztás, kelesztés, kenyérsütés a tűz melegével kemencében…

Langallósütés
Kemencében, hagyományos recept alapján, egyéni feltétekkel gazdagítva.

Aszalványok készítése
Paradicsomaszalás, gyümölcsök aszalása, almaszirom-készítés, gombaszárítás

Fűszer- és gyógynövények gyűjtése
Termelt növények szedése vagy a vadon termők begyűjtése, szárítása: zsálya, kakukkfű, citromfű, tárkony, lestyán, sáfrányos szeklice, borsmenta, bodza, levendula, körömvirág

Fűszer- és gyógynövények feldolgozása
Pestók, chutney-k készítése, valamint házi szappanok, kencék előállítása

Levendulavilág
A levendula széleskörű feldolgozása: lepárlás során olaj készítése, a visszamaradt vízből babavíz, vasalófolyadék-készítés, dekorációnak : koszorúk, csokrok, illatpárnák, szörpkészítés, szappanfőzés

Terménymandalák készítése
Szüreti felvonulásra mi immár hagyományosan, a portánk előtti patakparton terménymandalát készítünk lelkes segítőink bevonásával.

Tök- és szalmabábuk készítése
A szüreti felvonulás és a Bozsoki Kalapos Napok alkalmával a falu apraja-nagyja a vidéki élet és a szőlősgazdák mindennapjait kifigurázó bábokon dolgozik. Ebben a szórakozató tevékenységben mi is minden évben lelkesen részt veszünk, és erre a kalandra hívjuk vendégeinket is.

Lekvárfőzés
az idénynek megfelelő gyümölcsökből

Szörpkészítés
málna, szeder, citromfű, levendula, bodza, menta, hársvirág, akácvirág felhasználásával

Zakuszkakészítés
Odakinn, üstben főzve, hagyományos recept alapján

Bejegyzések

  • Gesztenyeünnep
  • Családi rendezvények
  • Ballagások
  • Esküvők, fogadások
  • Babaház

Címke

aktuális boldogság Események esküvő gasztro gesztenye vintage

Kapcsolat

9727 Bozsok, Rákóczi utca 2.
Tel.: +36 30 350 8408

Megközelítés
Írjon nekünk!
All rights reserved © Malomporta 2022